Kindermiddag met Jan-Kornelis Udding

Op donderdagmiddag 27 februari  in de voorjaarsvakantie hebben ongeveer 20 kinderen genoten van het verhaal van Jan-Kornelis Udding over zijn vroegere bakkerij in Anderen.  Als je vroeger jarig was, dan  had je pech, want je kreeg  geen taart. Taarten werden namelijk nog niet gebakken door de bakker. De bakker bakte alleen witbrood, roggebrood en eierkoeken.  Jan-Kornelis trakteerde alle kinderen op een lekkere krentebol . Daarna mochten ze  zelf aan de slag. Oes Stee heeft helaas geen oven. Daarom  waren er knieperies-ijzers als minioventjes aanwezig. Er werden knieperies en hoorntjes gebakken.  De kinderen hebben Jan-Kornelis en Thallina met een kleine attentie bedankt voor de leuke middag.

CJA wil  verder alle helpers hartelijk danken voor de geboden hulp. Bakker Pots uit Rolde bedankt voor het beschikbaar stellen van de materialen. 

Jan-Kornelis wil het volgende knieperiesrecept met jullie delen:

500 gram bloem- 400 gram suiker- 3 eieren- 200 gram boter. Alles op kamer temperatuur mengen. Het deeg even laten rusten. Balletjes niet te stevig draaien. Bakken in een wafel- of knieperiesijzer. (samen met een volwassene!) Heel veel succes met uitproberen!

Commissie Jeugdactiviteiten Anderen