Privacyverklaring

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat er vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie (EU). De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer. Hoewel wij als vereniging Dorpsbelangen een minimaal aantal gegevens van onze leden, vrijwilligers en deelnemers aan evenmenten bijhouden, zijn we toch verplicht om hier aan te voldoen. 
Momenteel wordt de website aangepast aan de nieuwe bestuursstructuur en zullen een aantal kleine vernieuwingen plaatsvinden. 

PRIVACYVERKLARING

PERSOONSGEGEVENS DIE WORDEN VERWERKT
Vereniging Dorpsbelangen Anderen (een aangesloten Commissies, hierna Vereniging Dorpsbelangen Anderen genoemd, kan persoonsgegevens over u verwerken, indien u lid maakt van Vereniging Dorpsbelangen Anderen, en/of omdat u deze zelf bij het invullen van een formulier aan Vereniging Dorpsbelangen Anderen verstrekt, Danwel dat u zich heeft ingeschreven voor een evenement, dan wel u zich als vrijwillinger van Vereniging Dorpsbelangen Anderen of gerelateerde commissie, kan de volgende persoonsgegevens verwerken:

  • Uw voor- en achternaam
  • Adres
  • Uw telefoonnummer
  • Uw e-mailadres

WAAROM VERENIGING DORPSBELANGEN ANDEREN GEGEVENS NODIG HEEFT
Vereniging Dorpsbelangen Anderen verwerkt uw persoonsgegevens om bij te houden wie zich waar voor heeft aangemeld, om reserveringen  voor evenementen vast te leggen als u daar om verzoekt of om u te kunnen benaderen voor informatie over evemeneten en vrijwillergs activiteiten.

HOE LANG VERENIGING DORPSBELANGEN ANDEREN GEGEVENS BEWAART
Vereniging Dorpsbelangen Anderen bewaart uw persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor uw gegevens worden verzameld. Uw gegevens worden niet langer dan twee jaar bewaard.

DELEN MET ANDEREN
Vereniging Dorpsbelangen Anderen verstrekt uw persoonsgegevens NIET aan derden.

IN KAART BRENGEN WEBSITEBEZOEK
Op de website van Vereniging Dorpsbelangen Anderen worden algemene bezoekgegevens bijgehouden, waaronder het IP-adres van uw computer en het tijdstip van opvraging en gegevens die uw browser meestuurt. Deze gegevens worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Vereniging Dorpsbelangen Anderen gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze gegevens worden zijn geanonimiseerd en worden niet aan derden verstrekt.

GEGEVENS INZIEN, AANPASSEN OF VERWIJDEREN
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. U kunt een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar dorpsbelangen@anderen.info. Vereniging Dorpsbelangen Anderen zal zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op uw verzoek reageren.

BEVEILIGEN
Vereniging Dorpsbelangen Anderen neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. De website van Vereniging Dorpsbelangen Anderen zal vanaf 1 juli 2018 gebruik maken van een betrouwbaar SSL Certificaat om te borgen dat uw persoonsgegevens niet in verkeerde handen vallen.

Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien u meer informatie wenst over de beveiliging van door Vereniging Dorpsbelangen Anderen verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met Vereniging Dorpsbelangen Anderen op via dorpsbelangen@anderen.info.
Anderen.info een website van Vereniging Dorpsbelangen Anderen.
Vereniging Dorpsbelangen Anderen is als volgt te bereiken:

Veenoord 5
9465 TN Anderen
KVK: 40047686
dorpsbelangen@anderen.info

Voorjaarswandeling Heidehof/Hilligmeer

Nationaal Park Drentsche Aa

Onder leiding van Nationaal Park Drentsche Aa gids beleven de deelnemers de rijke historie van het landschap. Hier heeft zich in de loop van duizenden jaren heel wat afgespeeld. De naam Hilligmeer ontleent zich aan een van de pingoruïnes op het landgoed, die zijn ontstaan in de laatste ijstijd. Het gebied kent een eeuwenoude traditie van rituelen en begraven. De zeven oude grafheuvels van 3.000 jaar voor Christus bewijzen dat.

Het voormalige land huis dat eerder op het landgoed stond, is in de oorlog afgebrand. Bij de constructie van het huidige landhuis is rekening gehouden met de nieuwste inzichten van duurzame bouw waarbij de fundamenten van het eerste huis op een speelse manier zijn geïntegreerd. We kijken onderweg naar de ontluikende lentenatuur. Na afloop staat er een kopje thee klaar en natuurlijk kunt is ook informatie te krijgen over natuurbegraven op Hillig Meer.

Datum              Zondag 13 mei 2018

Starttijd             10:00 uur

Startplaats        Parkeerplaats oprijlaan van Landgoed Heidehof, Provincialeweg 2, Eext

Duur/afstand     2 uur / ca. 4 km

Deelname is gratis en aanmelden is niet nodig. Na afloop van de excursie wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd voor het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Waterdichte schoenen en een verrekijker worden aanbevolen. Honden worden niet toegelaten tijdens deze wandeling.

Cursus Klik & Tik

Beste moeshappers,
 
De gemeente vraagt of er inwoners zijn die belangstelling hebben voor een cursus klik en tik. Hieronder wat info van de cursus. De cursus wordt gratis aangeboden. Bij belangstelling (minimaal 6) wordt de cursus gegeven in een bus die dan bij oes stee komt te staan. 
 
Dus wie heeft belangstelling? geef uw naam door op info@oesstee.nl of per telefoon op 06-54343480 of kom even langs op ’t loeg 23
Graag uw belangstelling doorgeven uiterlijk 25 maart. 
 
Wat is Klik & Tik?
De cursus leert mensen beter gebruik te maken van de mogelijkheden van de computer. Te denken valt aan het bezoeken van websites, e-mailen,  bestanden downloaden
en veilig internetbankieren. Met het oefenprogramma Klik & Tik kan er thuis geoefend worden door de cursisten.  Klik & Tik bestaat uit drie delen:
  • De basis (over typen, klikken en websites bekijken)
  • Het internet op (over e-mailen, downloaden en browsers)
  • Samen op het web (over sociale netwerken, links en weblogs)
Klik & Tik  bestaat uit  6 dagdelen van 2 uur.
 

Drentse Avond

In het kader van de maand van de streektaal organiseert Dorpsbelangen Anderen op vrijdagavond 16 maart een bijzondere Drentse Avond in Oes Stee met de Drentse coryfeeën Marga Kool, Jan Veenstra en Egbert Meyers.

Marga Kool verdiende haar sporen met haar treffende gedichten en verhalen en daarnaast ook met haar politieke en maatschappelijke activiteiten. 

Ook Jan Veenstra is als schrijver van o.a. verhalen, boeken, liedteksten en toneelstukken een van de beste en bekendste Drentse schrijvers. Zijn prachtige losse verhalen en boeken zijn met veel humor, zelfspot en ironie geschreven. Samen met Margo Kool schrijft hij elke zaterdag een column in het Dagblad van het Noorden.

De derde coryfee van deze avond is zanger Egbert Meyers, ook bekend als programmamaker en presentator van RTV Drenthe. Hij schrijft zijn prachtige Drentse teksten zelf en componeert ook zelf de muziek. Ook was hij een van de mensen die de Drentse Bluesopera hebben gemaakt.

Reserveren 

Boekingen niet langer mogelijk op deze datum.

‘Anders’ wint prijs op Internationaal Filmfestival Assen

 

De korte fictiefilm Anders van Reinout Hellenthal is tijdens het Internationaal Filmfestival Assen zaterdag uitgeroepen tot winnaar van de Noordsterren-competitie.

 

De film van de regisseur uit Assen behoort volgens de jury tot de beste films uit Drenthe, Friesland en Groningen. Aan de competitie deden zes films mee die in 2016 en 2017 in Noord-Nederland zijn gemaakt.

Anders, gefilmd in Zuidwolde, Anderen en Rolde, vertelt het verhaal van een 14-jarige jongen (Maas Bronkhuyzen) die worstelt met zijn geaardheid. De film naar een scenario van Paul Bontenbal is geproduceerd met geld van de provincie Drenthe ter gelegenheid van de Drentse Regenboogweek om aan te vragen voor sociale acceptatie van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders.